Revista Művelődés - versiunea romana Művelődés - magyar verzió

Az Ariel Színház műsora május 12–21. között

Az Ariel Színház két előadással utazik a 10. Színházi Olimpiára

Az Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház két előadással vesz részt a 10. Színházi Olimpián. Az idén Magyarországon megrendezett színházi megafesztiválra 58 ország 400 társulatát várják a budapesti, valamint a vidéki színházak; 70 helyszínen 550 válogatott előadást láthat a közönség.
Színházi Olimpia keretein belül számos nemzetközi rendezvény is otthonra talál. Ilyen a Budapest Bábszínház I. ABSTRACT Fesztiválja, amely a kortárs nemzetközi bábművészet legizgalmasabb alkotóit mutatja be, Mexikótól Dél-Afrikáig. A meghívottak között ott lesz az Ariel Színház is, 

Gabi és a repülő nagypapa című előadásával, amelyet május 17-én 10 órától láthat a budapesti közönség.
A csizmás kandúr című gyerekelőadás szintén a Színházi Olimpia keretében vendégszerepel a pécsi Bóbita Bábszínházban (május 27., 16:00 óra), a kaposvári Bábszíntérben (május 28., 15:00 óra) 
és a veszprémi Kabóca Bábszínházban (május 29., 10:00 óra).
 
Az Ariel Színház műsora május 12–21. között
 
Május 12. péntek 9:30
A BRÉMAI MUZSIKUSOK

4 éven felülieknek
Rendező: Vidovszky György
Helyszín: az Ariel Színház nagyterme (Nyomda / Poligrafiei u. 4.) 
 
Május 13., szombat 17:00  (a múzeumok éjszakája keretében)
GABI ÉS A REPÜLŐ NAGYPAPA  

5 éven felülieknek
Rendező: Vidovszky György
Helyszín: az Ariel Színház nagyterme (Nyomda / Poligrafiei u. 4.)
 
Május 21., vasárnap  11:00
A CSIZMÁS KANDÚR 4 éven felülieknek Rendező: Sramó Gábor Helyszín: az Ariel Színház nagyterme (Nyomda / Poligrafiei u. 4.)

Május 17., szerda 10:00  (a budapesti I. ABSTRACT Fesztiválon)
GABI ÉS A REPÜLŐ NAGYPAPA  

5 éven felülieknek
Rendező: Vidovszky György
Helyszín: Budapest Bábszínház, Ország Lili Stúdió

 
***

Az Ariel Színház folyamatosan frissülő havi programja: http://bit.ly/NAPTÁR

 

 

Tetszik önnek az oldal? Segítsen egy lájkkal. Köszönjük!

Új hozzászólás

További írások

Mesevásár, ügyességi játék, kézműves sarok, szabadtéri zenés foglalkozás, gyermekkoncert és gyermekelőadás is várja a kilátogatókat.

A könyveket ismerteti: Sztanó László író, műfordító; Kaiser László költő, író, a kiadó vezetője; Rimóczi László költő, író.

Június folyamán a kolozsvári Puck Bábszínház A brémai muzsikusokkal, Plüm-Plüm kalandjaival, Palkó és Pannával, valamint A kíváncsi elefántkölyökkel várja közönségét.

A Barangolás meseországban szervezői idén is gyermeknapi ünneplésre hívják a kolozsváriak apraja-nagyját. A korábbi évektől eltérően idén két napos lesz a rendezvény, így június 1-jén és 2-án is lehetőség van arra, hogy különböző programokkal ünnepeljük a gyermekeket és az ő varázslatos világukat.

Két egymást követő napon, június 12-én és 13-án várja közönségét az Aradi Kamaraszínház, amely rendhagyó módon, két nagyszínpadi előadással zárja tavaszi programját. Június 12-én Kálmán Imre Marica grófnő című operettjét, június 13-án pedig Petőfi Sándor A helység kalapácsa című művét tekinthetik meg a nézők az aradi nagyszínházban.

A gyermeknap alkalmából a Kónya Ádám Művelődési Ház rajzpályázatot hirdet minden 3 és 14 év közötti gyermek  számára „Az én gyereknapom” címmel. A szervezők május 31-én 15 óráig várják a rajzokat elektronikus formában a muvhazkonyaadam@gmail.com e-mail címre, az alkotó adatainak megjelölésével (név, életkor, telefonszám). 

Intézeti YouTube csatornát indított a KAM – Regionális és Antropológiai Kutatások Intézete abból a célból, hogy a székelyföldi térség aktuális társadalmi folyamataival kapcsolatos kutatási eredmények, kiadványok szélesebb körben is elérhetőek legyenek.

A Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet és a Kriza János Szakkollégium Jótékonysági szakkönyvbazárt szervez a Planetarium Caféban, melyen az érdeklődők INGYENES szakkönyvek, tudományos kiadványok között válogathatnak.

Pittner Olivér festőművész kiállítása 2023. május 24-én, szerdán 18 órakor nyílik az Erdélyi Művészeti Központ harmadik emeleti kiállítóterében. A tárlatot dr. Salat Csaba műgyűjtő és Oniga Erika művészettörténész, a kiállítás kurátorai nyitják meg.

A Székely Nemzeti Múzeumnak 1912 óta otthont adó, Kós Károly által tervezett monumentális épület 2023-ra teljesen megújult. Az épületegyüttes és kert korszerűsítése során olyan szemet gyönyörködtető megvalósítások is helyet kaptak, mint a Kós szemléletéhez igazodó, Éltes Barna szobrászművész által kézzel faragott díszes ivókút, vagy a napokban felállított, Kós eredeti tervei alapján kivitelezett bejárati kapu.

Petőfi-jelenlét a nagyszalontai Arany János Emlékmúzeumban címmel tartanak audiovizuális bemutatóval, előadással egybekötött beszélgetést május 22-én, hétfőn 18 órától a Léda-házban. Vendégek az Arany János Emlékmúzeum munkatársai: Gali Boglárka igazgató és Czégé Réka programszervező. Közreműködik Gali Teréz előadóművész. 

A sepsiszentgyörgyi Fitness Tribe Egyesület a Sepsiszentgyörgyi Polgármesteri Hivatal támogatásával májusban és júniusban is megszervezi a Mozogj az egészségért elnevezésű programot.

2023. május 23-án, kedden 18 órakor filmismertetőt tartanak a Kolozsvár Társaság szervezésében. A Fotó és Film Kolozsváron sorozat meghívottja Tárkányi János filmrendező, operatőr, vágó. Részleteket fognak bemutatni a Shakespeare árnyékában című, 2021-ben készült nagyjátékfilmjéből, amelyet Walter Übelhart nagybányai szerző regénye alapján filmesített meg. Az esemény helyszíne az EME Napoca/Jókai utca 2-4 szám alatti székháza. Beszélgetőtárs Katona Zs. József.

Miniévaddal, bemutatóval és ballagással zárják a tanévet a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen. Az évad lejártához közeledve a hallgatók számos előadása utoljára lesz látható Marosvásárhelyen. Pénteken, 19-én Aranydiploma-ünnepség, könyvbemutató és új előadás várja az érdeklődőket, május 20-án pedig az intézmény végzőseinek ballagási ünnepségére kerül sor a Stúdió Színházban.

A János vitéz, Gabi és a repülő nagypapa és A csizmás kandúr szerepel a marosvásárhelyi Ariel színház május 21. – június 4. közötti műsorában. A Gabi és a repülő nagypapa, illetve A csizmás kandúr a 10. Színházi Olimpiára is meghívást kapott, továbbá gyermeknapra mesekönyvvásárral és egyéb foglalkozásokkal várják a közönséget.